Profile Photo


FAQ


Please find answers below to frequently asked questions

KOGA MOGU KONTAKTIRATI UKOLIKO IMAM PITANJE VEZANO ZA NEKU OD IGARA?

Ukoliko imate pitanje vezano za neku od naših igara, molimo Vas da kontaktirate određeni escape room:
THE OLD LOCK UP Kidnapped, Haunted Hotel, The Crypt, Morgue, The Bailiff, Narcos
CLUEGO Tajna Profesora Baltazara, Memento, Krađa Mona Lise 2
FOX IN A BOX Pljačka Banke, Zombie Lab, Bijeg Iz Zatvora
ESCAPE ART Drakuline Odaje, Robin Hood, Magična Knjižnica

KOGA MOGU KONTAKTIRATI UKOLIKO IMAM PITANJE VEZANO ZA TURNIR?

U ovom Božićnom ESCAPE turniru sudjeluju četiri escape room-a: The Old Lock Up Escape Rooms Zagreb, ClueGo Escape Room Zagreb, Fox In A Box Escape Room, Escape Art Zagreb. Ukoliko imate pitanja vezana za turnir, možete kontaktirati BILO KOJI od navedenih escape room-ova.

MOŽEMO LI SUDJELOVATI U TURNIRU AKO SMO VEĆ ODIGRALI SVE NAVEDENE IGRE?

Na žalost, jedini način da sudjelujete u ovom Božićnom ESCAPE turniru je da zaigrate ponovo.

ODIGRALI SMO NEKE OD IGARA PAR DANA PRIJE 1.12.2022. MOGU LI SE TE VEĆ ODIGRANE IGRE UBACITI U TURNIR?

Na žalost, nismo u mogućnosti ukljuČiti igre odigrane prije 1.12.2022. u ovaj Božićni ESCAPE turnir.

UKOLIKO ODIGRAMO NEKU OD IGARA, I NISMO ZADOVOLJNI SA SVOJIM PREOSTALIM VREMENOM, MOŽEMO LI PONOVO ODIGRATI ISTU IGRU?

Navedene igre možete odigrati koliko puta želite, ali NE sa istom turnir karticom kako bi turnir bio fer za sve igrače, odnosno kako ponavljači ne bi imali prednost.

KOLIKO TRAJE TURNIR, I KAKO ĆEMO SAZNATI KOJA EKIPA JE POBIJEDILA?

Božićni Escape turnir traje od 1.12.2022. do 31.12.2022. Pobjedničke ekipe ćemo objaviti 2.1.2023. na ovoj web stranici, a isto tako ćemo i kontaktirati sve pobjednike najkasnije do 10.1.2023. kako bi dogovorili preuzimanje nagrada.

DO KADA SE NAGRADE MORAJU ISKORISTITI?

Nagrade će se moći podići i / ili iskoristiti u periodu u dogovoru sa sponzorom.

TKO MOŽE SUDJELOVATI U TURNIRU?

U Božićnom ESCAPE turniru mogu sudjelovati ekipe sa 2-6 igrača (osim u The Crypt, Memento i Tajna Profesora Baltazara, gdje može sudjelovati najviše 5 igrača!)

TKO I KAKO KALKULIRA BROJ BODOVA U TURNIRU?

Nakon prve odigrane igre unosimo vaše preostalo vrijeme i broj hintova u naš algoritam, koji pretvara vaš postignuti uspjeh u bodove te vaš team automatski ulazi u naš Božićni ESCAPE turnir. Nakon svake odigrane igre, unosimo nove podatke, vaši se bodovi zbrajaju i vaš se plasman ažurira.

ŠTO SVE UTJEČE NA BROJ BODOVA?

Na vaše bodove će utjecati samo vaše preostalo vrijeme i broj hintova koje ste zatražili tijekom igre. Za SVAKI zatraženi hint ODUZIMAMO po 2 MINUTE od vašeg PREOSTALOG vremena na kraju igre. Ukoliko nemate preostalog vremena, upisujemo 0 (NULU), ali svejedno upisujemo i broj hintova.

KOLIKO IGARA MORAMO ODIGRATI KAKO BI SE KVALIFICIRALI ZA ULAZAK U TURNIR?

Za samo sudjelovanje je potrebno odigrati minimalno JEDNU avanturu. Što više avantura odigrate veće su šanse za osvajanje sve većih i boljih nagrada.

KAKO ĆEMO ZNATI PLASMAN NAŠEG TEAMA U TURNIRU?

Na timskoj kartici koju ste dobili nakon prve odigrane igre piše ime vašeg teama. Poredak svojeg i ostalih teamova možete svakodnevno, u bilo kojem trenutku vidjeti na ovoj stranici.

ŠTO AKO IZGUBIMO TIMSKU KARTICU?

Čuvajte svoju timsku karticu jer samo sa njom možete sudjelovati u turniru! Ukoliko izgubite svoju karticu, morati ćete dokazati da ste upravo vi vlasnici iste. Neće biti dovoljno samo izgovoriti ime tima. Game master vam neće moći izdati novu karticu na licu mjesta bez dokaza. Upisati ćemo vaš uspjeh posebno, te kontaktirati vlasnika kartice kako bi potvrdili igru, prije upisivanja podataka u Božićni ESCAPE turnir.

NA KOJI NAČIN SE USPJEH NAKON IGRE PRETVARA U BODOVE?

Algoritam uzima u obzir vaše preostalo vrijeme, broj hintova koje ste zatražili tijekom igre, te uzima u obzir i službeno trajanje odigrane igre, primjenjujući na kraju formulu kako bi dobili bodove. Ako ste npr. odigrali igru Kidnapped, koja traje 60 minuta, i preostalo vam je 9 minuta i 12 sekundi do kraja, uz 4 hinta, formula za izračun bodova će glasiti ovako: 100 + ((9x60+12)/60-2*4)/60*1000 + 50 (bonus za prolaz) = 170 bodova.

ŠTO AKO PRVU IGRU ODIGRAMO KAO EKIPA SA 4 ČLANA, A POSLIJE SE NETKO RAZBOLI ILI ZBOG OBAVEZA NE MOŽE IGRATI?

Broj igrača u grupi nije bitan i može se mijenjati. Ne morate svaku igru odigrati u istom broju, niti u istom sastavu. Bitno je da teamleader ima karticu svog teama i pokaže ju prilikom svake igre.

MOŽEMO LI ODLUČITI ŽELIMO LI SUDJELOVATI U TURNIRU NAKON ŠTO ODIGRAMO IGRU I VIDIMO KOLIKO NAM JE VREMENA OSTALO?

Ne. Odluka o sudjelovanju i ime tima se upisuje PRIJE igre, i nije moguce kalkulirati o sudjelovanju u turniru ovisno o ostvarenom vremenu.

NA KOJI NAČIN SE ODLUČUJE TKO JE POBJEDNIK U SVAKOJ OD KATEGORIJA?

Pobjednici u svakoj kategoriji su one ekipe sa najvećim brojem skupljenih bodova. U slučaju izjednačenja 2 ili više ekipa, pobjednikom se smatra ekipa koja je prva skupila osvojene bodove. U kategoriji "Najviše odigranih igara" u slučaju izjednačenja 2 ili više ekipa, pri proglašenju pobjednika uzimati ćemo u obzir i broj skupljenih bodova, a ukoliko i tada budemo imali izjednačenje, pobjednik je ekipa koja je prva skupila osvojene bodove.

KAKO ĆE NAM SE BODOVI OBRAČUNATI UKOLIKO NEMAMO OSTATKA VREMENA NAKON ODIGRANE IGRE, UKOLIKO SMO PREKORAČILI SLUŽBENE MINUTE IGRE?

U slučajevima kada ekipa ne uspije pobjeći na vrijeme ili zbog hintova prijeđe službeno vrijeme igre, upisuje se 0 (NULA). Nema negativnih bodova pa se ne treba "bojati" teških avantura.

OSVOJILI SMO BESPLATNU IGRU NA NAGRADNOJ IGRI / NA KVIZU. AKO JU ODIGRAMO U PERIODU OD 1.12. DO 31.12.2022. HOĆEMO LI MOĆI SUDJELOVATI U TURNIRU?

Ekipe koje za vrijeme trajanja turnira iskoriste besplatne igre osvojene na nagradnim igrama i/ili drugim promocijama, imaju pravo sudjelovanja na turniru samo ukoliko odigraju barem još jednu igru. Turnir kartica će im se izdati tek na sljedećoj odigranoj igri.